Strategie

Herkenbare uitstraling.

Meer bekendheid.

Strategisch advies over je communicatie?

Je hebt een mooi product of een goede dienst. Misschien heb je ook al een website staan en communiceer je via social media kanalen. Intern geef je ook een en ander door. Wat is echter het doel? Heb je een duidelijke strategie? Matchen alle uitingen met elkaar en versterken ze elkaar ook? 

 

Het is top als je al communiceert met je klanten of je personeel. Doe je het op de meest optimale manier? Dat is vaak nog maar de vraag. Het is belangrijk dat je marketing klopt. Je ontvanger krijgt dan een gestroomlijnd beeld van je organisatie. Dit geeft je herkenbaarheid en daardoor bekendheid. Op die manier kom en blijf je top-of-mind bij je doelgroep en weten ze jou te vinden.

 

Hier kunnen we je bij helpen. Samen bepalen we de omvang van je uitdaging en gaan we aan de slag. Je hebt binnen no-time een set richtlijnen en actiepunten waarmee je het beste haalt uit je website, social media, folders, nieuwsbrieven, et cetera.  

Wij kunnen de teksten overigens ook voor je schrijven. Klik hier als je daar meer over wilt weten. 

 

Goed, terug naar die strategie. Hieronder een opsomming van waar ik je zoal bij kan helpen. 

 

 

Interne communicatie

 

Naast communicatie met je klant, is het minstens zo belangrijk om goed te praten met de mensen die jouw organisatie dragen. 

 

Niet zelden laat de interne communicatie te wensen over, wat snel kan resulteren in gedemotiveerd personeel, een hoger ziekteverzuim en het ontbreken van een duidelijke visie.

 

Zorg er dus voor dat je een plan hebt en volgens richtlijnen communiceert met je mensen. Dit zorgt niet alleen voor een betere werksfeer, het kan ook bijdragen aan het behalen van belangrijke ISO en MQM certificaten. 

 

Bovendien minimaliseer je met efficiënte interne communicatie het risico op stress en zelfs burn-outs.

 

We kunnen je helpen met een intern communicatieplan en geven je tips. Het resultaat? Je personeel voelt zich betrokken, geïnformeerd en gehoord.

 

Zo werken jullie samen aan mooie toekomst, mét visie! 

 

 

Externe communicatie

 

Externe communicatie is de communicatie met je potentiële klant. Een plan is essentieel zodat je ze weet te vinden én raken. 

 

Een belangrijk onderdeel hiervan is je website. Klopt die met de kernwaarden van je bedrijf en zet je site bezoekers aan tot actie (conversie)?  

 

Alle kanalen moeten met elkaar matchen, zodat je een duidelijk beeld schetst van wat jij kunt doen voor je klant. Je Social Media posts dragen dan iets bij aan de voorkeurspositie van je bedrijf. Je fysieke flyer (traditionele marketing kan ook nu nog een goede attentiewaarde hebben) met de juiste tone-of-voice zorgt voor meer bekendheid. Je productsponsoring via een Instagram Influencer vergroot je betrouwbaarheid. Zo ben jij je concurrent voor.

 

De ideale mix verschilt per bedrijf, afhankelijk van de identiteit die je wilt uitstralen. We stellen de vragen, brengen het in kaart en zorgen dat je met een duidelijke aanpak gaat communiceren

 

Laat die klanten maar komen. 

 

 

 

The Copy Club adviseert over:

Ander advies nodig?

 

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om externe en interne communicatie vraagstukken te onderscheiden, soms zijn ze zo met elkaar verweven.

 

Wil je bovenstaande opties combineren? Of heb je een andere strategische uitdaging? Geen probleem!

 

Bij The Copy Club krijg je altijd maatwerk. Neem gerust een contact op, dan praten we verder over de mogelijkheden en kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. 

 

   Dit zeggen de klanten...

 

Copyright @ The Copy Club